Abang

One fine evening...

Waled: Ni Abang Aisy.. (sambil tunjuk kat Aisy)
Aisy: Bukannnn... ni Aisy Irfan!

Baiklah.... Tak boleh terima hakikat lagi nak jadi abang agaknya. ;p


Last night...

Waled: Alololo baby..baby waled.. (sambil gomol Aisy yg tengah baring kat atas riba)
Aisy: Bukan babyyyy... Ni Abang!

Eh. Pulak?

Hahahaha.

Abang-to-be who will always be Ibu's baby...muahh!
Actually, we're not planning to call Aisy 'abang' pun bila Baby#2 dah keluar nanti. Panggil Aisy je macam sekarang. Baby#2 nanti panggil Aisy 'Aisy' jugak, takpe kot kan? Ke ada issue respect tak respect kat situ? Hmmm.. For me ok je, mesra apa adik-beradik just panggil nama or nama manja. Lain orang lain penerimaannya, ye tak? ;)

2 comments:

  1. ingat2 lupa kot dia nak jadi abang.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tak tahu lah dia paham ke tak sebenarnya.. ;p

      Delete

Thank you for your lovely comment!

Abang

2 comments
One fine evening...

Waled: Ni Abang Aisy.. (sambil tunjuk kat Aisy)
Aisy: Bukannnn... ni Aisy Irfan!

Baiklah.... Tak boleh terima hakikat lagi nak jadi abang agaknya. ;p


Last night...

Waled: Alololo baby..baby waled.. (sambil gomol Aisy yg tengah baring kat atas riba)
Aisy: Bukan babyyyy... Ni Abang!

Eh. Pulak?

Hahahaha.

Abang-to-be who will always be Ibu's baby...muahh!
Actually, we're not planning to call Aisy 'abang' pun bila Baby#2 dah keluar nanti. Panggil Aisy je macam sekarang. Baby#2 nanti panggil Aisy 'Aisy' jugak, takpe kot kan? Ke ada issue respect tak respect kat situ? Hmmm.. For me ok je, mesra apa adik-beradik just panggil nama or nama manja. Lain orang lain penerimaannya, ye tak? ;)

2 comments:

  1. ingat2 lupa kot dia nak jadi abang.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tak tahu lah dia paham ke tak sebenarnya.. ;p

      Delete

Thank you for your lovely comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...